Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مطالعات فراوان نشان داده است رعايت رژيم مديترانه‌اي باعث افزايش طول عمر، کاهش بيماري‌هاي قلبي عروقي، کاهش سرطان و ساير بيماري‌هاي مرتبط با تغذيه مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا از باشگاه خبرنگاران، رژيم مديترانه‌اي يک رژيم مشخص و ثابت نيست. نحوه پخت غذا در کشور‌هاي مديترانه‌اي مثل يونان، ايتاليا، اسپانيا، جنوب فرانسه، ترکيه و تونس متفاوت است، ولي به طور کلي غذاي روزانه آن‌ها بر اساس غلات، ميوه تازه و خشک شده، سبزيجات و غلات، روغن زيتون، سير و ديگر ادويه‌ها و طعم دهنده‌هاي گياهي، دانه ها، ماهي و ساير غذا‌هاي دريايي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رژيم غذايي مديترانه اي 6 کليد براي افزايش طول عمر شما دارد که در ادامه به آنها اشاره مي کنيم.
مصرف کمتر گوشت قرمز: برنامه غذايي مديترانه‌اي اساسا شامل گياهان است، ولي بايد دانست که با برنامه گياهخواري متفاوت است.
در برنامه غذايي خود مي‌توانيد از مقداري گوشت گاو و گوسفند در ماه يک الي دو بار استفاده کنيد، ولي نبايد مقدار مصرف آن از 30 گرم (1 قوطي کبريت) در روز تجاوز کند.
مصرف هفته‌اي 3 تا 4 بار از گوشت ماکيان مثل مرغ و هفته‌اي 3 تا 7 بار ماهي مانعي ندارد. البته در اين برنامه غذايي ماهي بيشتر توصيه مي‌شود.
مصرف کمتر نمک: در رژيم مديترانه‌اي گياهان و ادويه جات، جانشين نمک براي طعم بخشيدن به غذا مي‌شوند. پودر فلفل قرمز، تخم گشنيز، دانه زيره سبز، پونه کوهي، نعناع خشک، آوين و دارچين در يک رژيم مديترانه‌اي جايگاه ويژه‌اي دارد.
علاوه بر اين، پخت سبزيجات با روغن زيتون صورت مي‌گيرد که باعث مي‌شود سبزي هم طعم خود را حفظ کند و هم با رها کردن مواد شيميايي گياهي و آنتي اکسيدان ها، تمام خواصش محفوظ بماند.
کاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2: اين رژيم حاوي چربي‌هاي سالمي مانند آجيل، روغن زيتون و آووکادو بوده و اتخاذ آن نقش مهمي در کاهش وزن دارد ضمن اين که خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را نيز کاهش مي‌دهد.
پيروي از رژيم غذايي مديترانه‌اي تا 30 درصد خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را نيز کم مي‌کند و اين نتيجه را اخيرا ژورنال پزشکي نيوانگلند منتشر کرده است.
کاهش التهاب در بدن: رژيم غذايي مديترانه‌اي سرشار از آنتي اکسيدان‌هاي ضد التهابي است که در ميوه‌هاي رنگارنگ، سبزيجات، غلات، حبوبات و لوبيا گنجانده شده اند.
التهاب خود يکي از مهمترين عوامل براي ابتلا به بيماري هاي قلبي است. علاوه بر اين، اسيد‌هاي چرب اشباع نشده در رژيم غذايي مديترانه اي، در برابر بيماري‌هاي قلبي محافظت ايجاد مي‌کند.
مشخص شده ساکنين جزيزه Crete در يونان، کمترين ميزان سکته و بيماري‌هاي قلبي را دارند که دليل آن مصرف کم چربي اشباع است.
متنوع و رنگارنگ: اين رژيم ترکيبي از مواد غذايي متنوع است که مصرف غذا را لذت بخش و آسان مي‌کند.
ساکنان يونان به طور متوسط شش وعده يا بيشتر در روز از ميوه‌ها و سبزيجات سرشار از آنتي اکسيدان استفاده مي‌کنند.
دانه‌ها و حبوبات در منطقه مديترانه‌اي معمولا سبوس دار هستند و حاوي مقادير بسيار ناچيزي از چربي‌هاي ترانس ناسالم هستند. نان‌هاي سبوس دار و سالم بخش مهمي از اين رژيم غذايي است.
آجيل‌ها بخش ديگري از رژيم غذايي مديترانه‌اي سالم را تشکيل مي‌دهند. از آن جايي که کالري آجيل‌ها بسيار بالا است، در رژيم مديترانه‌اي بيش از حد استفاده نمي‌شود و تعداد انگشت شماري از آن‌ها روزانه استفاده مي‌شود.
براي نتيجه بهتر در رژيم غذايي مديترانه‌اي توصيه مي‌شود بيشتر آجيل‌هاي خام مصرف شود و از استفاده آجيل‌هاي بو داده و يا شيرين و خيلي شور اجتناب گردد.
کاهش کلسترول بد: در رژيم لاغري مديترانه ايي تاکيد به محدود نمودن مصرف چربي‌ها نيست، بلکه انتخاب چربي سالم اهميت دارد.
رژيم غذايي مديترانه‌اي مصرف چربي‌هاي اشباع شده و روغن‌هاي هيدروژنه را که خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي را افزايش مي‌دهند، منع مي‌کند و در عوض توصيه مي‌کند به جاي اين روغن‌ها از چربي‌هاي سالم استفاده شود.
روغن زيتون يکي از اساسي‌ترين منابع تامين چربي در اين رژيم است. يکي از مهمترين خواص روغن زيتون، کاهش چربي بد خون است.
اين در حالي است که اين روغن موجب افزايش چربي خوب در خون مي‌شود. مصرف منظم روغن زيتون در اين رژيم باعث شده اين برنامه غذايي خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي را به شدت کاهش دهد. روغن کانولا و برخي از انواع آجيل‌ها حاوي اسيد لينولنيک هستند.
اسيد لينولنيک يک نوع اسيد چرب امگا 3 بوده که براي سلامتي بسيار مفيد است. کاهش تري گليسريد خون به همراه کاهش ميزان لخته شدن خون، کاهش بروز حملات قلبي، بهبود سلامت عروق خوني و کمک به کنترل فشار خون از جمله فوايد اين اسيد چرب هستند.
ماهي‌هاي چرب مانند ماهي خال مخالي، قزل آلاي درياچه، شاه ماهي، ساردين، ماهي تن آلباکور و ماهي قزل آلا منابع غني از اسيد‌هاي چرب امگا 3 هستند. در اين رژيم غذاي ماهي به طور منظم بايد مصرف شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۹۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی

به گزارش خبرآنلاین، سیده سمیه اصغری بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود.

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است.

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903095

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند