Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رژیم غذای مدیترانه‌ای شامل گروه‌های غذایی سرشار از فیبر، مانند غلات، میوه ها، سبزی ها، حبوبات و مغزدانه هاست.


روده گاهی اوقات «مغز دوم» انسان نامیده می‌شود. این بخش از بدن دارای حدود ۱۰۰ میلیون نورون است و از این نظر در جایگاهی بالاتر از نخاع یا سیستم عصبی محیطی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این که چه احساسی دارید تا حد زیادی به وضعیت گوارش شما بستگی دارد و بر همین اساس، این که غذای مصرفی شما پشتیبان سلامت روده باشد، اهمیت دارد.

چگونگی تاثیر رژیم مدیترانه‌ای بر گوارش

 رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر مصرف غذا‌های پردازش نشده و کامل تاکید دارد. میوه ها، سبزی ها، غلات کامل، مغزدانه ها، و چربی‌های سالم از روغن زیتون پردازش نشده و ماهی‌های چرب جایگاه ویژه‌ای در این رژیم غذایی دارند.

دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانه‌ای ممکن است گوارش را بهبود ببخشد
رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر مصرف منابع پروتئینی گیاهی مانند مغزدانه‌ها و حبوبات به جای گوشت‌های قرمز تاکید دارد. این تغییر ممکن است به کاهش ناراحتی معده کمک کند. گوشت قرمز سرشار از آهن و پروتئین است، اما سخت‌ترین نوع پروتئین برای گوارش محسوب می‌شود. مصرف پروتئین‌هایی با امکان گوارش راحت‌تر مانند ماهی و حبوبات به بهبود گوارش کمک خواهد کرد و احساس بهتری را پس از هر وعده غذایی در فرد ایجاد می‌کند.

بهبود یبوست
اگر یبوست به واسطه یک مساله گوارشی شکل گرفته باشد، تغییر رژیم غذایی و دنبال کردن رژیم مدیترانه‌ای احتمالا به بهبود این شرایط کمک می‌کند.

مصرف سبزی‌های فراوان به بهبود گوارش کمک می‌کند

از آنجایی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای سرشار از فیبر است به افزایش دریافت این ماده کمک کرده که بهبود گوارش و یبوست را در پی دارد.

مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر ممکن است اجابت مزاج را منظم‌تر سازد

 برای آغاز روز با یک وعده سرشار از فیبر می‌توانید یک ظرف جو دوسر به همراه برش‌های سیب و میوه خشک را مصرف کنید.

روغن زیتون؛کاهش التهاب روده
مصرف هرچه بیشتر روغن‌های گیاهی، مانند روغن زیتون گزینه‌ای ایده‌آل برای دستگاه گوارش تحریک شده است. چربی‌های سالم نشان داده اند که دیواره داخلی دستگاه گوارش را پوشش داده و التهاب داخلی مرتبط با شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر و بازگشت اسید معده به مری را کاهش می‌دهند. اگر قصد دارید از فواید چربی‌های سالم برخوردار شوید، مصرف روغن زیتون طبیعی و پرهیز از روغن‌های گیاهی دیگر که پردازش می‌شوند، توصیه شده است.

غذا خوردن در کنار دیگران؛ بهبود گوارش
سبک غذا خوردن مدیترانه‌ای تنها درباره غذای مصرفی شما نبوده، بلکه درباره فرهنگیست که غذا را در بر می‌گیرد. تاکید بر غذا خوردن در کنار دیگران بخشی کلیدی در رژیم غذایی مدیترانه‌ای است. گوارش بخشی از سیستم عصبی پاراسمپاتیک بدن انسان است که به نام «استراحت و گوارش» نیز شناخته می‌شود. زمانی که آرام هستید و غذای خود را بو و مزه می‌کنید، در واقع به بدن اجازه می‌دهید در حالت مطلوب خود برای دریافت غذا و گوارش کارآمد آن قرار بگیرد.

مصرف رژیم غذایی مدیترانه‌ای درباره وقت گذارندن و لذت بردن از غذا به همراه دیگران است. چنین شرایطی ما را در یک وضعیت آرامش بخش قرار می‌دهد که می‌تواند به گوارش کمک کند.

رژیم مدیترانه ای؛ تقویت جمعیت باکتری‌های خوب
بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ گونه باکتریایی مفید در روده‌های انسان ساکن هستند که به دستگاه گوارش برای ارائه عملکرد روان و درست کمک می‌کنند. این باکتری‌های مفید اثر چشمگیری بر سلامت و بهزیستی ما داشته و دنبال کردن یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به حفظ وضعیت خوب و مطلوب این میکروبیوم کمک کند. همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، رژیم غذای مدیترانه‌ای شامل گروه‌های غذایی سرشار از فیبر، مانند غلات، میوه ها، سبزی ها، حبوبات و مغزدانه هاست. فیبر موجود در این مواد غذایی باکتری‌های خوب روده را تغذیه کرده و به شکل گیری محیطی مثبت در روده و تنظیم اجابت مزاج کمک می‌کند. مصرف فیبر فراوان و غذا‌های تخمیر شده مانند خیارشور، کلم ترش، و ماست یونانی روشی خوب برای تقویت جمعیت باکتری‌های مفید در روده انسان است.

مصرف سبزی‌های خام؛ احتمال تحریک معده
رژیم غذایی مدیترانه‌ای سرشار از میوه‌ها و سبزی‌های تازه است. اگرچه این مواد غذایی فواید سلامت مختلفی را ارائه می‌کنند، اما ممکن است در برخی افراد موجب ناراحتی معده شوند.

مصرف سبزی‌های خام برای همه مناسب نیست

 سبزی‌ها مواد غذایی فوق العاده‌ای هستند، اما برای برخی افراد سبزی‌های خام موجب تحریک دستگاه گوارش و در نتیجه آن کرامپ‌های شدید می‌شوند. اگر مصرف سبزی‌های خام، مانند هویج، فلفل دلمه‌ای یا کرفس موجب ناراحتی معده شما می‌شود، سبزی‌های مصرفی خود را پیش از مصرف اندکی بپزید. بخارپز کردن روشی آسان برای نرم کردن سبزی‌ها بدون از دست رفتن عطر و طعم و مواد مغذی موجود در آنهاست.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

چگونه با رژیم مدیترانه‌ای گوارش خود را تنظیم کنیم؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم غذایی کاهش وزن رژیم مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۳۱۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا ،سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

 وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم
وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟
وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • صنعا: طی روزهای آینده شاهد اولین عملیات در دریای مدیترانه خواهیم بود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند