Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@00:34:14 GMT

تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در افزایش عمر

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۰۱۵۹

تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در افزایش عمر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،اکسپرس، رژیم غذایی سالم یکی از عوامل مهم دخیل در افزایش طول عمر انسان است. رژیم غذایی مدیترانه‌ای از دیرباز به دلیل غنی بودن از مواد غذایی سالم، همواره مورد تمجید متخصصان تغذیه قرار داشته است. دانشمندان به تازگی اقدام به انجام تحقیقات گسترده در این زمینه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، محققان در پژوهش خود مشاهده کردند مصرف یک ساله رژیم غذایی مدیترانه‌ای باعث تغییر باکتری‌های روده و کاهش ضعف می‌شود. افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش یک عامل مهم در تقویت سیستم ایمنی و سلامت مغز است.

دانشمندان این تحقیقات را در پنج کشور اروپایی هلند، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و لهستان انجام دادند. شرکت کنندگان باید ۱۲ ماه از رژیم غذایی مدیترانه‌ای متناسب برای افراد مسن تبعیت می‌کردند. این رژیم غذایی بر مصرف غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، لبنیات و پنیر کم چرب، ماهی، گوشت‌های کم چرب، آجیل، و روغن زیتون و نیز مصرف مکمل غذایی ویتامین D (۱۰ میکرو گرم) تاکید دارد. همچنین این رژیم شامل کاهش مصرف نمک و شیرینی بود.

محققان مشاهده کردند این رژیم غذایی باعث افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش، کاهش ضعف و افزایش عملکرد شناختی در افراد شد. دانشمندان می‌گویند رژیم غذایی مدیترانه‌ای در این افراد به طور موثر باعث اختلال در واکنش‌هایی که باعث ایجاد التهاب در بدن می‌شود، شد.

افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش به طور مستقیم در افزایش طول عمر و سلامتی بدن نقش دارد. از همین رو متخصصان تاکید دارند افراد باید به رژیم غذایی مدیترانه‌ای توجه داشته باشند. گرچه این رژیم غذایی از کشوری به کشور دیگر تفاوت‌هایی دارد، اما به طور عمومی تاکید آن بر مصرف بیشتر سبزیجات، میوه ها، حبوبات، دانه ها، آجیل، غلات کامل، ماهی و چربی‌های غیراشباع شده متمرکز است.

برای داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌توانید موارد ذیل را رعایت کنید:

۱- به میزان کافی مواد غذایی حاوی نشاسته مانند نان و پاستا مصرف کنید. همچنین مصرف غلات باید به صورت کامل باشد نه فرآوری شده (آرد سفید)

۲- سبزیجات و میوه‌ها را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید (۵ وعده میوه و سبزیجات در روز)

۳- مصرف ماهی را فراموش نکنید.

۴- کمتر گوشت قرمز مصرف کنید.

۵- روغن زیتون و دیگر فرآورده‌های گیاهی مصرف کنید.

۶- مصرف نمک و شیرینی خود را کاهش داده و از مشروبات الکلی استفاده نکنید.

پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! پاکسازی کبد با یک رژیم ۵روزه جهش کرونا به سمت کودکان +عکس بواسیر خارجی را چگونه درمان می‌ کنند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رژیم غذایی مدیترانه ای رژیم غذایی مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۰۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو