Web Analytics Made Easy - Statcounter

رژیم غذایی مدیترانه‌ای «سبز» می‌تواند به افراد در حفظ وزن کمک کرده و سدی در برابر بیماری‌های متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ باشد.

به‌ گزارش دویچه وله، هلث‌لاین تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این رژیم غذایی با افزایش سطوح هورمون گرلین (هورمون موثر بر احساس گرسنگی) می‌تواند به کاهش چربی‌های بدن و افزایش حساسیت به انسولین کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیم غذایی مدیترانه‌ای «سبز» تمرکز بیشتری روی مصرف سبزیجات برگ‌دار دارد و گوشت قرمز را حذف می‌کند.

یافته‌های این مطالعه که در مجله Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده است، نشان می‌دهد افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای سبز پیروی می‌کردند، سطح گرلین بسیار بالاتری نسبت به افرادی که از رژیم سنتی مدیترانه‌ای پیروی می‌کردند، داشتند.

گال تسبان، محقق و متخصص قلب در دانشگاه بن‌گوریون‌نگ در اسرائیل می‌گوید: سطح گرلین در دوره‌های ناشتا بودن، از جمله هنگام خواب، افزایش می‌یابد و بلافاصله پس از خوردن غذا کاهش می‌یابد. سطوح پایین گرلین با چاقی، مقاومت به انسولین و ایجاد بیماری‌های متابولیک ارتباط دارد.

تیم تحقیقاتی او سطح گریلین ناشتا را در ۲۹۴ فرد مبتلا به چاقی شکمی ارزیابی کرد.

این مطالعه نشان داد، در افرادی که رژیم مدیترانه‌ای سبز داشتند، میزان گرلین ناشتا دو برابر بیشتر از افرادی بود که از رژیم سنتی مدیترانه‌ای یا دیگر رژیم‌های غذایی سالم پیروی می‌کردند.

گفتنی است شرکت‌کنندگان در این مطالعه که رژیم مدیترانه‌ای سبز را دنبال می‌کردند، مرتباً چای سبز می‌نوشیدند و گیاهان غنی از فیبر و پلی‌فنول‌ها می‌خوردند.

به‌گفته محققان، پلی‌فنول‌ها که در انواع توت، انگور قرمز، لوبیا سفید، روغن زیتون، ریحان، زنجبیل و سرکه یافت می‌شوند، یکی از مواد مغذی مورد نیاز برای کمک به جریان خون مطلوب و سلامت قلب هستند، بنابراین مصرف آن‌ها می‌تواند به کاهش التهاب و مقاومت به انسولین در بدن کمک کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه رژیم غذایی تغذیه رژیم غذایی مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟

ایتنا - محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند مکانیسمی را شناسایی کنند که ممکن است توضیح دهد چرا یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ارتباط بین تغذیه ضعیف و بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ از قبل ثابت شده بود، اما آنچه رژیم غذایی را به سرطان مرتبط می کند، تا حد زیادی ناشناخته مانده بود.

در این تحقیق جدید که نتایج آن در مجله Cell منتشر شده، محققان دریافتند که ماده ای به نام متیل گلیوکسال، که از تجزیه گلوکز برای آزادسازی انرژی تولید می شود، می تواند ژن هایی را که از سرطان محافظت می کنند، مهار کند.

آنها می گویند که یک رژیم غذایی نامناسب منجر به تولید سطوح بالاتری از متیل گلیوکسال می شود که این امر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

متیل گلیوکسال یک مولکول کوچک واکنش پذیر است که می تواند عملکرد سلولی را مختل کند. این مطالعه نشان می دهد که اگر بیش از حد تولید شود، می تواند به DNA آسیب برساند.

رژیم های غذایی سرشار از مواد غذایی ناسالم فرآوری شده، گوشت قرمز، قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده، ممکن است به دلیل اختلال متابولیسم در بدن منجر به افزایش سطح متیل گلیوکسال شود. این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را افزایش می دهد.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و سبزیجات تولید متیل گلیوکسال را کاهش می دهد و به سلامت متابولیسم، میکروبیوم و سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند سطوح متیل گلیوکسال را پایین نگه دارد.

این یافته ها حاکی از آن است که انتخاب‌های غذایی سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری‌شده، گوشت قرمز و شکر می تواند از طریق کاهش تولید متیل گلیوکسال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

محققان امیدوارند این کشف بتواند به درک بهتر ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان کمک کند و زمینه را برای راهکارهای پیشگیرانه جدید در آینده فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • صنعا: طی روزهای آینده شاهد اولین عملیات در دریای مدیترانه خواهیم بود
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند