Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@12:14:25 GMT

رژیم غذایی مدیترانه‌ای و فواید آن برای زمین

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۲۶۰۴

رژیم غذایی مدیترانه‌ای و فواید آن برای زمین

آفتاب‌‌نیوز :

دانشمندان علوم آب و هوا بر این باورند که یکی از تاثیرگذارترین کارهایی که می‌توان برای محیط زیست انجام داد، کاهش مصرف گوشت و لبنیات است. محققان می‌گویند: «تولید جهانی غذاهای حیوانی از جمله خوراک دام ۵۷ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از کشاورزی را شامل می‌شود، در حالی که تولید غذاهای گیاهی تنها ۲۹ درصد را تشکیل می‌دهد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه دیگری تخمین می‌زند «اگر همه افراد روی زمین گیاه‌خوار باشند، میزان زمینی که کشاورزان برای پرورش غذا به آن نیاز دارند تا ۳.۱ میلیارد هکتار یا ۷۶ درصد تامین می شود».

با استفاده از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، علاوه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید مواد غذایی، بازگرداندن زمین‌های آزاد شده تا ۱۰۰ سال آینده هر سال حدود ۸.۱ میلیارد تن دی اکسید کربن را از جو حذف می‌کند.

البته، این ایده که میلیاردها نفر در سراسر جهان داوطلبانه استیک، سوسیس و چیزبرگر را صرفاً برای مهار تغییرات آب و هوایی کنار بگذارند، ممکن است دور از ذهن به نظر برسد، اما شاید اگر افراد می‌دانستند این نوع رژیم غذایی چقدر برای سلامتی‌اشان مفید است، حتما در این خصوص تجدید نظر می‌کردند.

به گزارش ایسنا، رژیم‌هایی که کاهش مصرف گوشت و لبنیات را با افزایش مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم ترکیب می‌کنند، فواید بیشتری برای سلامتی به همراه دارند و تحقیقات اخیر نشان داده افرادی که گوشت کمتری می‌خورند و یا اصلاً گوشت مصرف نمی‌کنند، در معرض خطر کمتر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ و پروستات هستند.

افرادی که از یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای معمولی استفاده می‌کنند، میزان مرگ و میر کلی کمتری دارند و نه تنها خطر ابتلا به سرطان، بلکه بیماری‌های قلبی عروقی و متابولیک کمتر در این افراد گزارش شده است.

اخیرا محققان بر این باورند که علاوه بر سلامتی برای افراد دنبال کننده این سبک رژیم غذایی، سلامتی و حفظ کره زمین نیز با این رژیم غذایی نیز بیشتر است. آنها معتقدند که کاهش مصرف گوشت مهم‌ترین راه برای کاهش ردپای کربن از رژیم غذایی است. تحقیقات حاکی از این است که سهم گوشت در انتشار گازهای گلخانه‌ای در مقایسه با سایر غذاها بسیار بیشتر است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارش سال ۲۰۲۰ خود حلقه‌ای را توصیف می‌کند که رژیم‌های غذایی متنوع و مبتنی بر گیاهان، سلامت انسان، تنوع زیستی و پایداری را به هم مرتبط می‌کند.

رژیم مدیترانه‌ای کلاسیک چیست؟

به گزارش ایسنا، یک رژیم غذایی سنتی مدیترانه‌ای حاوی مواد زیر است:

سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل

چربی‌های سالم مانند آجیل، دانه‌ها و روغن زیتون

لبنیات و ماهی به مقدار متوسط

گوشت قرمز کمتر

تخم مرغ کمتر

مقدار زیادی پلی فنل، اسیدهای چرب غیراشباع و فیبر گیاهی

این رژیم غذایی از غلات تصفیه شده، غذاهای بسیار فرآوری شده و محصولات با قندهای افزوده اجتناب می کند.

دانشمندان بر این باورند که این سبک تغذیه، به کاهش سطح کلسترول بد، کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب و بهبود حساسیت به انسولین کمک می‌کند.

گروهی از محققان با جایگزینی گوشت با پروتئین‌های گیاهی دریافتند بهبود اثرات سلامتی دوچندان می‌شود. در طول چند سال گذشته، محققان سه کارآزمایی بالینی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای را بر روی گروهی از ۲۹۴ فرد مبتلا به چاقی شکمی انجام دادند. میانگین سنی شرکت کنندگان در شروع کارآزمایی‌ها ۵۱ سال بود.

محققان به طور تصادفی این افراد را به سه رژیم غذایی تقسیم کردند و سپس میزان چربی کبد افراد را پس از ۱۸ ماه در سه رژیم غذایی مختلف مقایسه کردند. آنها دریافتند افرادی که رژیم مدیترانه‌ای را مصرف می‌کردند، چربی بیشتری در کبد خود نسبت به افرادی که از رژیم غذایی معمولی استفاده می‌کردند، از دست دادند که این امر خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را کاهش می‌دهد.

در نهایت، محققان از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) برای بررسی تأثیر این سه رژیم غذایی بر کاهش حجم مغز در طی ۱۸ ماه استفاده کردند و آتروفی مغز در ناحیه‌ای به نام هیپوکامپ که برای شکل‌گیری حافظه حیاتی است، نشانگر کاهش شناختی در پیری و بیماری‌های عصبی مانند بیماری آلزایمر بود.

محققان بر این باورند که ترکیبی از کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده و افزایش مصرف پلی فنول مسئول مزایای سلامتی رژیم سبز مدیترانه‌ای است.

منبع:medicalnewstoday

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رژیم غذایی رژیم مدیترانه ای بیماری های قلبی رژیم غذایی مدیترانه ای بر این باورند کاهش مصرف گوشت رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۲۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلاء به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلاء به آمفیزم در آنها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلاء به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آنها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آنها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آنها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

کد خبر 6097584

دیگر خبرها

  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال