Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیروی بیشتر کودکان از رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند به بهبود وضعیت وزن و سلامت آنان کمک کند.

به گزارش ایسنا، چاقی کودکان یکی از جدی‌ترین چالش‌های بهداشت عمومی در قرن ۲۱ در سراسر جهان است. چاقی کودکان معمولا تا بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند و عوارض بسیاری برای سلامتی به همراه دارد. سبک زندگی و تغذیه در ایران در حال حرکت به سمت الگوی غذایی غربی و ناسالم همراه با بی‌تحرکی است که باعث افزایش شیوع چاقی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیم مدیترانه‌ای به عنوان یک الگوی غذایی سالم و سرشار از غذاهای گیاهی همراه با روغن زیتون و مصرف متوسط تا بالای ماهی و غذاهای دریایی، مصرف متوسط تخم مرغ، گوشت ماکیان و فرآورده‌های لبنی و مصرف کم گوشت قرمز تعریف می‌شود.

به نقل از پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور، به همین دلیل علی حجتی و همکارش پژوهشی را در این زمینه با عنوان "بررسی سبک زندگی، الگوهای غذایی و فعالیت فیزیکی در فنوتیپ‌های مختلف چاقی در کودکان ۲ تا ۱۸ سال شهر تبریز" انجام داده‌اند.

در مطالعه حاضر ۲۵۱ کودک ۲ تا ۱۸ ساله از نقاط مختلف شهر تبریز با استفاده از یک پرسشنامه، از نظر کیفیت رژیم غذایی و مطابقت آن با رژیم مدیترانه‌ای ارزیابی شدند.

نتایج مطالعه حاضر نشان می‌دهد که درصد پسران چاق در مقایسه با دختران بیشتر است و به طور کلی میزان تبعیت از رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کودکان متوسط است و ۱۶.۳ درصد از کودکان الگوی غذایی بی‌کیفیتی دارند. بنابراین ایجاد عادات غذایی و سبک زندگی سالم‌تر در دوران کودکی برای پسران و همچنین دختران در سنین نوجوانی اهمیت ویژه‌ای دارد و باعث می‌شود که وضعیت وزنی مناسبی داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رژیم غذایی مدیترانه ای كودكان مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۸۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلاء به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلاء به آمفیزم در آنها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلاء به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آنها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آنها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آنها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

کد خبر 6097584

دیگر خبرها

  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد