Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی های جدید نشان می‌دهد افسردگی مردان جوان را می‌توان با رژیم غذایی مدیترانه‌ای درمان کرد.

به گزارش برنا؛ ارائه مجموعه شواهدی در مورد این که رژیم غذایی چگونه می‌تواند بر سلامت روانی ما تأثیر بگذارد، همچنان ادامه دارد، زیرا پژوهش‌ها، خطرات عادات غذایی ناسالم را نشان می‌دهند. یک پژوهش جدید، این پدیده را در مردان جوان مبتلا به افسردگی بالینی مورد بررسی قرار داده و نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به کاهش سریع و قابل توجه نشانه‌های افسردگی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش که توسط دانشمندان "دانشگاه فناوری سیدنی" (UTS) انجام شده، بر سلامت روانی مردان جوان متمرکز است. افسردگی، یکی از شایع‌ترین اختلالات سلامت روانی است و یک عامل خطر مهم برای خودکشی به شمار می‌رود. براساس آمار دولتی، بیش از سه چهارم مرگ و میر‌های ناشی از خودکشی در استرالیا، در مردان صورت می‌گیرد.

این پژوهش، ۷۲ شخص بین ۱۸ تا ۲۵ سال مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید را در بر داشت که رژیم‌های غذایی نامناسب داشتند. شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که رژیم غذایی خود را به رژیم مدیترانه‌ای تغییر داده بودند یا از نوعی حمایت اجتماعی به نام دوستی‌درمانی برخوردار شده بودند.

"جسیکا بیز" (Jessica Bayes)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: تمرکز ابتدایی بر افزایش کیفیت رژیم غذایی با غذا‌های کاملا تازه و در عین حال، کاهش مصرف فست فود، شکر و گوشت قرمز فرآوری‌شده بود.

ارزیابی‌ها در آغاز، اواسط و پایان آزمایش ۱۲ هفته‌ای، با مقیاس‌های رایج برای افسردگی و کیفیت زندگی انجام شد. در نتیجه آزمایش، گروه رژیم غذایی مدیترانه‌ای در هر دو جنبه به طور قابل‌توجهی در مقایسه با گروه کنترل‌شده که دوستی درمانی را دریافت کرده بودند، امتیاز بیشتری کسب کردند. این نشان می‌دهد که تغییر رژیم غذایی به سلامت روانی آن‌ها کمک کرده است.

یافته‌های این پژوهش، به تایید این ایده کمک می‌کنند که عادات غذایی سالم‌تر می‌توانند تأثیری واقعی بر نشانه‌های افسردگی داشته باشند. این همان چیزی است که در سال‌های اخیر از طریق تعدادی از پژوهش‌های جالب مشاهده کرده‌ایم. مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۸ به چاپ رسید، نشان داد رژیم غذایی که برای کاهش فشار خون طراحی شده است، می‌تواند میزان افسردگی را نیز کاهش دهد. برخی دیگر از پژوهش‌ها نیز نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای می‌توانند افسردگی را در دوره‌های چند هفته‌ای تسکین دهند.

یکی از مواردی که کنترل آن با چنین آزمایش‌هایی دشوار محسوب می‌شود، حذف اثر دارونما است. آیا صرف دانستن اینکه ما سالم‌تر غذا می‌خوریم، فواید خود را برای سلامت روان ما دارد؟ رد کردن این موضوع به طور کامل، بسیار دشوار است، اما هنگامی که این موضوع در چارچوب سایر پژوهش‌ها مشاهده می‌شود، یافته‌ها بیشتر از این ایده حمایت می‌کنند که رژیم غذایی می‌تواند بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد.

پژوهشگران در مورد درک مبنای علمی این رابطه، در حال پیشرفت هستند. بررسی‌های صورت گرفته روی باکتری‌های روده، بینش‌های شگفت‌انگیزی را در مورد چگونگی تاثیر آن بر سلامت روان ارائه می‌دهند، گونه‌های خاص را به افزایش میزان افسردگی مرتبط می‌کند و نشان می‌دهد که تغییر میکروبیوم روده با کمک آنتی‌بیوتیک‌ها یا پیوند مدفوع چگونه می‌تواند رفتار‌های افسردگی را در موش‌ها کاهش دهد.

بیز گفت: دلایل بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند چرا از نظر علمی فکر می‌کنیم که غذا بر خلق و خو تأثیر می‌گذارد. به عنوان نمونه، حدود ۹۰ درصد از سروتونین، ماده شیمیایی که به ما کمک می‌کند تا احساس شادی کنیم، توسط میکروب‌های روده ما ساخته می‌شود. شواهد جدیدی وجود دارند که نشان می‌دهند این میکروب‌ها می‌توانند از طریق عصب واگ، با مغز ارتباط برقرار کنند. برای داشتن میکروب‌های مفید باید از فیبری که در حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، تغذیه کنیم.

یکی از مزایای تغییر رژیم غذایی به عنوان درمانی برای افسردگی، امکان تبعیت بیشتر بین بیماران است. در حالی که روش‌های سنتی مانند درمان شناختی رفتاری یا دارو‌های ضد افسردگی برای بخش قابل توجهی از مردم مؤثر نیستند، ایده نوظهور "روان‌پزشکی تغذیه‌ای" که در آن از مواد مغذی و عادات غذایی خاص استفاده می‌شود، می‌تواند یک جایگزین سودمند باشد.

بیز افزود: ما از اینکه مردان جوان چقدر به پیروی از رژیم غذایی جدید مایل بودند، شگفت‌زده شدیم. افرادی که از رژیم مدیترانه‌ای پیروی کردند، توانستند رژیم غذایی اصلی خود را تحت راهنمایی یک متخصص تغذیه در زمان کوتاهی تغییر دهند. این امر نشان می‌دهد که پزشکان و روانشناسان باید ارجاع دادن مردان جوان افسرده به یک متخصص تغذیه یا رژیم‌درمانی را به عنوان یک مولفه مهم در درمان افسردگی بالینی در نظر بگیرند.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افسردگی رژیم رژیم غذایی مدیترانه ای سلامت روانی نشان می دهد مردان جوان پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

در میان دمنوش‌ها و چای‌های گیاهی، بابونه از شهرت بالایی برای درمان بیماری‌های پوستی برخوردار بوده و سال هاست که برای درمان خشکی پوست، ترک پوست و حتی برای درمان آکنه‌ها استفاده می‌شود. از آنجا که نوشیدن چای دارای تاثیرات مثبتی روی رنگ پوست است، محصولاتی که در آن‌ها چای به کار می‌رود، نیز می‌تواند برای پوست مفید باشد.

تحقیقات نشان داده است سه نوع چای می‌توانند نقش بسزایی در جوان‌سازی پوست ایفا کنند. این سه نوع چای به شرح زیر است:

چای سبز یکی از دمنوش‌های جوان‌کننده چهره

آفتاب زیاد ممکن است به پوست آسیب رسانده و باعث پیری پوست شود. تحقیقات نشان می‌دهد چای سبز خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. 

«کاتچین» موجود در چای سبز التهابات پوستی ناشی از پیری را کاهش می‌دهد. از طرفی، این ماده پوست را از آفتاب سوختگی محافظت کرده و آثار منفی اشعه UV خورشید را روی پوست می‌زداید.

تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن در اثر جذب بیش از حد اشعه UV سلول‌های سالم پوست را نابود می‌کند.

پلی فنول‌های موجود در چای ضدالتهاب بوده و توانایی بازسازی DNA را دارند و می‌توانند تغییرات سلولی ناشی از انباشت رادیکال‌های آزاد در بدن را اصلاح کنند. 

علاوه بر نوشیدن یک فنجان چای سبز در هر روز می‌توانید از محصولات آرایشی حاوی چای سبز نیز استفاده کنید.

چای بابونه یکی از دمنوش‌های جوان‌کننده چهره

در میان دمنوش‌ها و چای‌های گیاهی، بابونه از شهرت بالایی برای درمان بیماری‌های پوستی برخوردار بوده و سال‌هاست که برای درمان خشکی پوست، ترک پوست و حتی برای درمان آکنه‌ها استفاده می‌شود.

چای بابونه حتی برای درمان پوست‌های جوشدار و ملتهب نیز مفید است. این گیاه سرشار از فلاونوئیدهاست که برای مهار رادیکال‌های آزاد ضروری است.

چای رویبوس یا چای قرمز یکی از دمنوش‌های جوان‌کننده چهره

چای رویبوس یا چای قرمز که از بوته‌های قرمز آفریقای جنوبی استخراج می‌شود، بدون کافئین است. خانم‌هایی که نمی‌خواهند کافئین بدنشان زیاد شود، می‌توانند از این نوشیدنی مفرح برای رطوبت‌دهی به پوستشان بهره ببرند.

این گیاه منبع دو ترکیب ضدالتهاب موسوم به آسپالاتین و نوتوفاگین است. البته فلاونوئید‌های موجود در رویبوس هم خاصیت ضدالتهابی داشته و برای درمان آکنه‌ها بسیار مفید است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • ادامه واکنش‌ها به یک گزارش بی نامه و نشان از BBC + فیلم
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • صنعا: طی روزهای آینده شاهد اولین عملیات در دریای مدیترانه خواهیم بود
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند